Голямата звезда и тартор в съблекалнята на Барселона Лионел Меси е провел личен разговор с шефовете на клуба, в който е станал проводник на всеобщото нежелание в отбора спрямо евентуален трансфер на Антоан Гризман.

28-годишният френски национал обяви, че напуска Атлетико Мадрид след края на сезон 2018/2019, а новината беше потвърдена от клуба, макар че в момента да не се знае кой точно ще спечели битката за подписа му. Предвид миналогодишната сега около неслучилия се трансфер в Барселона се очакваше каталунците отново да бъдат основен кандидат. Засега обаче преговорите не се придвижват особено бързо, а според френското издание RMC Sport има конкретна причина за това.

Медията посочва именно срещата на Меси с клубните босове като една от основните причини. От друга страна е ясно, че отношенията между Барса и Атлетико не са най-добрите предвид сагата отпреди 12 месеца. Тогава шефовете на Атлетико бяха разярени, че „блаугранас” са преговаряли с Гризман зад гърба им и са го притискали да форсира напускането си. „Дюшекчиите” в момента дори били склонни да загубят пари, като откажат всякакви преговори. Те ще разчитат на освобождаващата клауза в контракта на нападателя, която към днешна дата възлиза на 200 милиона евро. От 1 юли нататък обаче тя автоматично ще бъде намалена до 120 милиона евро.

Това обаче не е толкова голямата пречка за сделката в сравнение с мнението на Меси. При една от последните си публични изяви петкратният носител на „Златната топка” хладно обяви, че няма мнение по отношение на подготвяната сделка. Причината е ясна – отказът на Гризман преди Мондиал 2018. Тогава нападателят до последно отлагаше обявяването на следващия си ход, от което се породи краткия документален филм „Решението” (сниман със съдействието на компанията на Жерар Пике). От този миг нататък мненията в съблекалнята на Барса спрямо Гризман се променили коренно и никой не желае французина на „Камп Ноу”.

Пред шефовете на Барса Меси е потвърдил общото нежелание и е посъветвал босовете да насочат усилията си към завръщане на Неймар. Последното със сигурност изглежда много трудно постижимо, поради което ръководството сега се намира в състояние на ограничени ходове. Според RMC Sport някои от директорите в Барса останали крайно изненадани от думите на Меси, след като всички са наясно с класата и таланта на Гризман. Тепърва предстои да се разбере дали клубната върхушка ще се съобрази с настроенията вътре в отбора.

Още по темата:

Чоло: Гризман вероятно ще отиде в Барселона

Гризман вариант за Манчестър Юнайтед

Барселона планира продажба на Луис Суарес

Барса с чутовен гаф около Гризман, може да загази яко