Вторият вратар на Барселона Яспер Силесен не скри раздразнението си от неоправдано високата цена, която клубът му е поставил за летния трансферен пазар.

На 30 години е ясно, че холандският национал желае да се изявява далеч по-редовно, затова е готов на мига да се махне от „Камп Ноу”, където е просто алтернатива на Марк-Андре тер Стеген. Той защитава цветовете на каталунците от 2016 година насам, като до този момент има точно 32 официални мача, болшинството от които дойдоха в турнира за Купата на Краля.

Договорът на Силесен изтича в през юни 2021 година и той неведнъж изрази желание да си тръгне. Проблемът е в това, че Барса очаква от потенциалния купувач да покрие в пълен размер освобождаващата му клауза на стойност 60 милиона евро (53 милиона паунда). „Фактът, че Барселона иска 60 милиона евро за мен никак не ми помага”, призна Силесен пред медии в родината си.

„Все още трябва да чакам и да видя как ще развият нещата. Решението ще бъде взето чак след края на моята ваканция”, допълни холандецът.