Стражът на Барселона Марк-Андре Тер Стеген написа прочувствено писмо, свързано със сезона на каталунците в официалния сайт на клуба. Германският вратар говори за хубавите мигове, както и за лошите, споделяйки разочарованието си от пропуснатия шанс сезонът от добър да стане „перфектен”.

8. Марк-Андре Тер Стеген

източник: Gulliver/GettyImages

"Скъпи фенове на Барселона, дойде краят на сезон 2018/19, а също така краят и на моя сезон. За първи път няма да съм част от състава на националния отбор, тъй като лекувам травма в коляното. Напълно съм отдаден на моето възстановяване и сега работя здраво на нашите терени, за да се върна на 100%, колкото се може по-скоро. Сезонът бе интензивен и гледам към лятната ваканция да си почина и да избистря ума си”, стартира Тер Стеген писмото в сайта на Барселона.

„Постигнахме целта си да спечелим Ла Лига, и то го направихме с огромна преднина пред опонентите. Работихме здраво, за да запазим трофея при нас и празнувахме на „Камп Ноу”. Това е моята четвърта титла в петте ми сезона. За Барселона пък това е осма титла в 11 години, което е голямо постижение”, продължи Тер Стеген.

Марк-Андре тер Стеген

източник: Gulliver/GettyImages

„Въпреки това има разочарование във всички футболисти, както и в клуба и феновете. Сезонът не завърши, както искахме, макар че беше добър. Искахме да бъде перфектен, но имахме трудности накрая. Първо, в Шампионската лига срещу Ливърпул се провалихме и не бяхме добри. Второ, последният мач срещу Валенсия не записахме историческа пета поредна Купа на Краля. Това е краят на петата ми година и имам 190 мача с екипа на „блаугранас”. Мачове, които играя с гордост и чест. Невероятно е да чуя как се пее моето име, така както вие го правите! Благодаря за подкрепата, тази при гостувания и начинът, по който уважавате моето семейство в този така специален град. Вашата подкрепа се усеща навсякъде. Искам да изкажа благодарностите си към всичко фенове. Невероятно е да имаш така фен-база зад гърба си".

Марк-Андре тер Стеген

източник: Gulliver/GettyImages

„Накрая искам да благодаря на всички в клуба, треньорите, шефовете за чудесната работя, която вършат в името на ФК Барселона. Надявам се да имате много хубаво лято! Ваш Марк”, завърши съобщението си вратарят на Барселона.

Марк-Андре тер Стеген

източник: Gulliver/Getty Images