Севиля се оказа палачът на Реал Мадрид. Андалусийците прекъснаха серията от 40 мача без загуба във всички турнири на носителя на Шампионската лига и след като не успяха да го сторят през седмицата за Купата на Краля, сега нанесоха удара си с 2:1 на "Санчес Писхуан"в  драматичен мач. 

До последните секунди на битката момчетата на Хорхе Сампаоли падаха с 0:1 след гол от дузпа на Кристиано Роналдо. Но след автогол на Серхио Рамос, а после в последните секунди и попадение на Стеван Йоветич, щастието в "белите" редици помръкна. А пък севилци се доближиха до върха и мечтаят все по-смело в преследването на грандовете. 

Мачът предложи изключително много битка и равностойни сблъсъци по целия терен. Преди почивката чистите положения бяха предимно за гостите от столицата, а в основата на опасностите беше Кристиано Роналдо. 

Носителят на Златната топка можеше да открие резултата в 27-та минута, но изстрелът му от границата на наказателното поле беше избит с вещина от вратаря Серхио Рико и опасността беше неутрализирана. 

Именно португалецът беше най-активен за "белите" в тези моменти, а Висенте Ибора и Самир Насри в 34-та минута не успяха да реализират открилите се шансове пред андалусийците в първата част. 

Отново Роналдо в 40-та минута можеше да открие резултата с великолепно изпълнение от първо докосване, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата и пак не се оплете в мрежата на Серхио Рико. Така развръзката остана за втората част. 

Първият шанс в нея се откри пред домакините. В 54-та минута Висам Бен Йедер получи страхотна топка в наказателното поле и отправи силен и добре насочен изстрел в долния ляв ъгъл на Кейлор Навас, но костариканецът отрази по феноменален начин. 

Така се стигна до 65-та минута, когато реферът отсъди дузпа. Тогава Дани Карвахал нахлу в наказателното поле и си чукна топката напред. Вратарят го закачи и той се строполи на земята - реферът беше категоричен, че това е дузпа, въпреки протестите на домакините. От 11-те метра Роналдо не сбърка и откри резултата. 

Тогава обаче се случи и нещо неприятно. На Роналдо на практика му беше спестено сериозно наказание за удар с топката срещу съперник. Витоло се опитваше да му пречи да изпълни дузпата и португалецът го уцели с кълбото. Реферът обаче се направи, че не го е видял и спести санкциите в тази ситуация. 

Но костеливият орех Севиля не се пречупи от този развой и до края на мача търсеше изравняването. Бен Йедер и Стивън Н'Зонзи нямаха шанс при открилите им се положения, но късметът се усмихна на домакините в самия край. 

Тогава влезлият като резерва Пабло Сарабия центрира от пряк свободен удар отдясно на вратата и Серхио Рамос скочи най-високо от всички. Но капитанът на Реал заби зрелищно и неспасяемо топката в собствената си мрежа и този път донесе сълзи, а не радост на съотборниците си - 1:1. 

И това не беше всичко в този великолепен мач! Тъкмо когато гостите се успокояваха с това, че поне няма да се прекъсне серията им от мачове без загуба, те допуснаха още едно попадение. В продължението на мача новото попълнение на Севиля Стеван Йоветич се разписа с техничен шут от 25 метра и потопи в скръб всички в Реал. 

Така Реал остава с 40 точки и мач по-малко на върха, но андалусийците здраво дишат във врата на момчетата на Зинедин Зидан със своя актив от 39. От задна позиция дебне и Барселона с 38.