Световният и европейски клубен шампион Реал Мадрид подобри испанския рекорд на своя вечен враг Барселона и вече има 40 поредни мача без загуба във всички турнири.

Това стана факт, след като в последната секунда от добавеното време на мача със Севиля Карим Бензема изравни /3:3/ и по този начин накара испанските медии да пишат, че „Белия балет“ има 40 живота.

По този начин Реал изравни постижението на Нотингам Форест и остана на 6 мача от подобряването на абсолютния рекорд в света по този показател.

Понастоящем той се държи от Динамо Загреб, който има серия от 45 срещи без загуба. Второто място е за Ювентус с 43 мача, следват Милан с 42 и египетският Ал Ахли с 41 мача без поражение.

Реал притежава същевременно второто най-добро постижение от петте водещи тима в класацията с 79,49% победи в тази серия, след Ал Ахли, който има 83% победи.

След като за секунди не успя да спре серията на „Белия балет“, Севиля отново ще се пробва в неделя да го стори. Тогава андалусийците посрещат отново Реал в шампионатно дерби на върха между втория и първия в Примера дивисион, а мачът е отново на „Санчес Писхуан“.

Рамос: Псуват ме на майка в Севиля

Зидан недоволства от обидите към Рамос