Непоколебимият тим на Севиля изигра страхотен мач в 1/8-финалния реванш срещу Реал Мадрид за Купата на Краля и може само да съжалява, че не стигна поне до почетна победа. Невероятното зрелище на „Рамон Санчес Писхуан“ приключи при реми 3:3, което означава, че с общ резултат 6:3 мадридчани продължават напред в турнира.

Без трите си основни звезди в атака „белия балет“ беше доста колеблив почти през всичките 90 минути, като определено играчът на мача беше вратарят Кико Касия. Именно той бе последната преграда пред нестихващите набези на севилци, които до последно вярваха в чудото, а това позволи в продължението резервата Карим Бензема да удължи серията без загуба на Реал. "Лос бланкос" са непобедени вече 40 поредни мача.

Още от самото начало Севиля не показа уплах и притисна много настървено гостите в собствената им половина. Въпреки огромния пасив след първия мач, играчите на Хорхе Сампаоли стигнаха до серия статични положения пред вратата на Кико Касия, които определено внесоха напрежение в отбраната на Реал.

Така логичното се случи в 10-ата минута, когато поредното центриране от корнер бе избито от защитниците на мадридчани. Бившият играч на „белия балет“ Пабло Сарабия пое топката отдясно по атаката и веднага я изсипа обратно. При далечната греда Данило действа изключително лековато в отбрана, като вместо да изчисти с глава, изненада Касия с автогол – 1:0.

Буквално в следващата атака Реал можеше да изравни след много добър набег на Марко Асенсио, завършил с мощен шут от границата на наказателното поле. Вратарят Давид Сориа бдеше и решително се хвърли, за да избие в ъглов удар.

В следващите минути гостите изнесоха играта доста по-напред и в 23-ата Мариано Диас не беше далеч от това да вкара куриозен гол. Първо защитник на Севиля изрита топката право в тялото на нападателя, който продължи да я гони към накзателното поле. Това принуди Сориа да излезе напред, за да чисти, ала и той уцели Диас. За късмет на домакините кълбото не попадна в очертанията на опразнената врата.

Севиля бързо отвърна на предизвикателството, като в 26-ата Уисам Бен Йедер като на шега получи топката до точката на дузпата и стреля силно по диагонала. Спасяването на Кико Касия беше от висока класа, а само минутка по-късно той пак се прояви чудесно след бързо разигран пряк свободен удар и шут на Лусиано Вието от дистанция.

Към края на полувремето Тони Кроос пропиля много изгоден шанс за „лос бланкос“, като пое фронтално срещу вратата и разигра скоростно двойно подаване с Диас. Комбинацията завърши с фалцов шут от 18-19 метра, който премина на сантиметри покрай лявата греда.

Малко преди почивката дойде мигът и за официалния дебют на Стеван Йоветич за Севиля. Той стана факт заради принудителна смяна, след като Хоакин Кореа получи травма.

Началото на второто полувреме не можеше да бъде по-добро за Реал, който до голяма степен уби интригата с ранен гол. В 48-ата минута севилци се бяха изнесли напред за поредното статично положение, а Кико Касия улови топката и веднага я хвърли към Марко Асенсио. Талантът на Реал показа невероятни бързина и техника, за да пробяга почти целия терен, без никой от играчите на Севиля да може да го спре. Вието направи отчаян опит да го спре в наказателното поле, но Асенсио не падна за дузпа, а вместо това с шут през краката на вратаря изравни за 1:1.

Йоветич обаче бързо-бързо възстанови аванса на домакините. Ескудеро напредна отляво и изпрати чудесно центриране към далечната греда, където несъстоятелната отбрана на Реал остави черногореца необезпокояван да разстреля Кико Касия.

Този гол върна устрема в играта на домакините, които започнаха да редят положение след положение пред вратата на Касия. В 63-та минута отново Йоветич тества стража с мощен шут по тревата, преминал покрай двама защитници на Реал. Три по-късно Бен Йедер беше оставен с огромно пространство, за да стреля с глава от 8-9 метра. Касия този път не мръдна, но и топката не попадна в очертанията на вратата.

В 68-ата минута гостите направиха една от редките си опасни атаки, като Алваро Мората получи около точката на дузпата и опита да потърси горния ляв ъгъл на Сориа. Кълбото прелетя на десетина сантиметра над напречната греда.

Въпреки тази ситуация, Севиля продължи да бъде господарят на терена. Домакините на всеки 2-3 минути стигаха до чиста ситуация за гол, като Йоветич и Витоло имаха добри ситуации. С доза късмет, огромният натиск доведе до трети гол в 77-ата минута, когато Витоло догони една наглед безнадеждна топка до аутлинията в наказателното поле и опита да центрира по тревата във вратарското поле. Касия се хвърли да улови, но изпусна топката, а Висенте Ибора протегна крак, за да я бутне в опразнената врата – 3:1.

Много скоро обаче домакините платиха скъпа цена за неспирните атаки. В 81-ата минута Каземиро се спусна отдясно и нахлу в наказателното поле през разредената защита, а Краневитер го изблъска в гръб и съдията Ундиано Майенко веднага посочи бялата точка. От нея бившият играч на Севиля Серхио Рамос реализира с елегантно копване и показа защо е толкова ценен за Реал в критичните моменти – 3:2 за Севиля.

Само две минути по-късно Касия спаси поредния сигурен гол, след като Стеван Йоветич засече с глава центриране от пряк свободен удар. Стражът на Реал, въпреки купа от тела пред себе си, плонжира чудесно и не позволи на топката да влезе в долния десен ъгъл.

В 87-ата минута другият дебютант в редиците на домакините – Клеман Ленгле също можеше да ознаменува първия си мач с гол. Централният защитник налетя чудесно върху едно центриране от корнер, ала изстрелът му с глава срещна десния стълб.

Дълбоко в продължението дойде и мигът на резервата Карим Бензема, който бе заменил Мората в 76-ата минута. Французинът получи от Марсело пред наказателното поле и се устреми напред, като със страхотен дрибъл свали противник на тревата. Ленгле опита да блокира опита на Бензема да шутира, ала топката само се отклони от него и стана невъзможна за вратаря Сориа - 3:3.

Как преди година ФИФА помогна на Реал

Рамос: Псуват ме на майка в Севиля

Зидан недоволства от обидите към Рамос