"Пребит, примирен и унижен", бяха трите думи, използвани за описание на съблекалнята на Барселона след загубата от Реал Мадрид в Ел Класико в неделя вечер, това твърдят близки източници до „каталунците“. Връщането на отбора в каталунската столица се е почувствало като истинско погребение. Те също така загубиха първото място в лигата и сега трябва да гонят, а не да водят.

С оставащи 12 мача и 36 точки, играчите бяха наясно, че биха могли да нанесат на Реал Мадрид сериозен трах в неделя. Победа на „Сантяго Бернабеу“ или дори равенство щяха да оставят съперниците си в много компрометираща ситуация. Сега обаче ситуацията се е обърнала на 180 градуса. „Белите“ са сега лидерът в Ла Лига.

Сърдити лица и оскърбително мълчание са изпълнили автобуса при връщането на тима и дори Хосеп Мария Бартомеу не се е опитал да вдигне настроението. Старши треньорът Кике Сетиен се е опитал да вдигне духа отбора с кратък разговор след мача в съблекалнята и е благодарил на играчите, че  са дали всичко от себе си.

И така, в Барселона са останали със само един куршум и това е Шампионската лига. Те ще се опитат да завъртят странния си сезон с главата нагоре. Самият Меси обаче сподели насокор, че този състав не е достатъчно добър, за да спечели Шампионската лига.