Отборът на Реал Мадрид постигна изстрадана, но изключително сладка победа с 2:0 във второто издание на Ел Класико с Барселона за сезона. Двубоят на „Бернабеу“ премина на приливи и отливи, като и двата състава показваха своите силни и слаби страни. Все пак разликата беше направена в 70-та минута от бразилската перла Винисиус Жуниор, който се разписа в 70-ата минута. Крайният резултат оформи Мариано Диас в предпоследната минута на срещата. ​

52 снимки

Двубоят започна с размяна на притежание на топката за двата тима, като мощната преса на всеки от съперниците не позволяваше на никой да вземе контрол за продължителен период от време. 

В 15-та минута дойде първото сериозно положение в срещата, след грешка на Барселона при разиграването в собствената половина. След двойна комбинация между Бензема и Винисиус Жуниор беше намерен Тони Кроос на границата на наказателното поле, чийто изстрел обаче мина високо над вратата на Щеген. 

Шест минути по-късно Барса прозведе първото истинско добро положение за срещата. След бърза комбинация по левия фланг Жорди Алба центрира на точката на дузпата, където Антоан Гризман стрле с първо докосване, но ударът мина малко над вратата на Тибо Куртоа. 

В тези минути и двата тима стигаха често до наказателното поле на противника, но там финалното подаване в повечето случаи не достигаше до целта си. В 29-та Кроос опита късмета си отдалеч отново, но пак неточно. 

Минута по-късно Барса направи едно от патентованите си бързи разигравания през центъра, след което Меси излезе на стрелкова позиция, но шутът му беше слаб и не затрудни Куртоа. 

Най-голямото положение в срещата дойде в 34-та минута. След единоборство между Жорди Алба и Федерико Валверде в центъра Артур беше зиведен зад защитата на Реал, но очи в очи с белгийския вратар на домакините не успя да отбележи. 

Четири минути по-късно Лионел Меси също беше изведен сам срещу Куртоа, но ударът му отново беше париран от майсторска изява на стража на "кралете". 

Втората част отново започна мудно, като Барселона владееше преимуществено топката, но така и не успяваше да стигне до положения. За Реал, от друга страна, контраатаките така и не бяха използвани по най-добрият начин. 

В 56-та минута Иско произведе един чудесен изстрел от около 20 метра вляво от вратата на Барселона, но Марк-Андре Тер Щеген се намеси по изумителен начин, за да избие в корнер. 

Пет минути по-късно Дани Карвахал получи топката на аутлинията на вратата на Барселона, центрира от много труден ъгъл, а Иско беше забравен на точката на дузпата. Неговият удар с глава преодоля Тер Щеген, но не и Жерар Пике, който спаси кълбото на гол линията. Само минута по-късно Бензема беше намерен в наказателното поле, но изстрелът му от воле премина над вратата на "каталунците". 

В 70-та минута резервата Мартин Братуайт беше изведен срещу вратаря Тибо Куртоа, прехвърли белгиеца, но Серхио Рамос успя да избие от гол линията. 

Само 60 секунди обаче най-после падна дългоочакваното попадение на "Сантиаго Бернабеу". Тони Кроос успя да изведе Винисиус Жуниор зад гърба на защитата на Барселона отляво, навлезе в наказателното поле и стреля, като изстрелът му се отби от крака на Жерар Пике. Топката придоби различна траектория и прехвърли Тер Щеген за 1:0. 

В следващите няколко минути и двата отбора получиха по няколко половинчати шанса, като напрежението във въздуха разтеше преди последните 15 минути на срещата. 

В 83-та минута Лионел Меси пласира хубаво центриране на главата на Жерар Пике след статично положение, но испанецът не успя да насочи топката достатъчно прецизно. Минута по-късно Марк-Андре Тер Щеген успея да изпревари Винисиус, за да предотврати второ попадение във вратата си. 

Минута преди края на срещата беше нанесен и съкрушителният удар. Току-що влезлият на терена Мариано Диас получи топката зад гърба на защитата на Барселона и с много елеганетн удар бразилецът шрати топката във вратата на Барса за 2:0. 

 

До края на срещата ново попадение не падна и така момчетата на Зинедин Зидан се поздравиха със заслужен успех. Така "Белия балет" излезе отново на върха в Ла Лига, с актив от 56 точки, на 1 пред "каталунците". 

Реал Мадрид - Барселона 2:0

1:0 - Винисиус Жуниор (70)

2:0 - Мариано Диас (90+2)

Ето и съставите на двата тима: 

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Дани Карахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело, Федерико Валверде, Каземиро, Тони Кроос, Иско, Карим Бензема, Винисиус Жуниор; (4-3-1-2)

Барселона: Марк-Андре тер Щеген, Жорди Алба, Самюел Умтити, Жерар Пике, Нелсън Семедо, Френки де Йонг, Серхио Бускетс, Артур, Артуро Видал, Антоан Гризман, Лионел Меси; (4-3-1-2)