Централният защитник на Барселона - Жерард Пике заяви, че е шокиран от представянето на Реал Мадрид през първото полувреме, но е наясно, че неговият тим е пропуснал да се възползва от това. Според Пике, снощи Барселона е загубил от най-слабия Реал Мадрид, срещу който той е играл някога.

Въпреки това с попаденията на Винисиус Жуниор и Мариано Диас в края на мача "белия балет" победи с 2:0 в Ел Класико.

"Реал Мадрид през първото полувреме беше най-слабият отбор на Мадрид, който съм срещал на "Бернабеу", когато съм играл. Ние пропуснахме огромен шанс да ги ударим, каза Пике пред журналистите. "Трябваше да играем през второто полувреме по-добре, но ние загубихме топки, които не биваше и така загубихме и увереността си", започна той.

На въпроса дали не е притеснен от загубата от Реал в това му състояние, Пике отговори: "Да, те оставиха възможно най-лошото впечатление и аз не го казвам като критика. Ние всички си имаме проблеми в клубовете си. Но продължавам да смятам, че за нас това беше една пропусната възможност", продължи бранителят.

Самият Пике има вина за първото попадение в мача, което беше реализирано от Винисиус Жуниор в 71-ата минута. Именно рикошет в неговия крак подлъга вратаря Марк Андре тер Щеген.

"Все още имаме възможности да се върнем начело в Лигата и да спечелим титлата. Мисля, че подобряваме играта си, но не достатъчно. Трябва още да вдигнем нивото, особено ако имаме за база това от второто полувреме, каза още Пике.