Ейбар победи Леганес с 2:0 като домакин в мач от 35-ия кръг на Ла Лига. Гостите отново пропуснаха шанса си да изместят Депортиво от 16-ата позиция и така да се отдалечат от зоната на изпадане.

Играчите на Ейбар започнаха с натиска още от началото на двубоя. В 23-ата минута Такаши Инуй отправи много добър далечен удар към вратата на Яго Ерерин, но топката мина малко над напречната греда.

Десетина минути по-късно Педро Леон отново имаше възможност да открие за домакините. Той получи много добър пас в центъра на наказателното поле, нагласи си топката и след това нанесе мощен изстрел към левия ъгъл. Ерерин обаче внимаваше и отрази удара на Леон.

В 43-ата минута бе единсвеното положение за гостите за първото полувреме. Ел Жар центрира от корнер, Мигел Гереро стреля, но там играч на домакините изчисти с глава. Така на полувремето двата тима се оттеглиха при резултат 0:0.

И през втората част Ейбар бе по-активния отбор на терена. Натискът на домакините все пак даде резултат в 62-ата минута на мача, когато Давид Хунка изпрати прецизно подаване в наказателното поле, където Гарсия Кике се извиси над защитата и засече топката право в десния ъгъл на вратата.

Само 6 минути по-късно падна и второто попадение за Ейбар. Този път Хунка демонстрира страхотен поглед над играта, подавайки към Серхио Енрих, който от пеналтерията заби топката право в мрежата на Ерерин.

В 69-ата минута отново Гереро пропусна най-добрата възможност за Леганес в мача. Той успя да се добере до отбита топка в наказателното поле, шутира, но уцели гредата.

Така Ейбар си осигури трите точки и се доближи на 6 точки от 7-ия Атлетик Билбао. Леганес все още е на опасната 17-а позиция в класирането с 30 пункта. Спортинг Хихон е 18-и с 24. Лидер е Барселона с 81.