Атлетик Билбао спечели директната битка за място в зона Европа с Ейбар на стадиона на съперника си. Това стана в драматична битка, в която баските надделяха с 1:0 с гол в продължението на двубоя. 

Героят беше Раул Гарсия, който наниза единственото попадение с последния удар в мача и така хвърли в екстаз гостуващата агитка. Така тимът от Билбао направи важна крачка към квотата си за Лига Европа. 

Този мач предложи много емоции, но малко чисти положения. Преди почивката те на практика липсваха. Но след нея нещата се развиваха с бясна скорост. Първият ключов момент беше в 56-та минута, когато Гонсало Ескаланте беше изгонен заради грубо влизане. 

Малко след това последваха пропуски на Раул Гарсия и Бенат. Двамата обаче бяха замесени и в попадението в последната минута на продължението на двубоя, което се оказа и единственото в него. 

Тогава Бенат изпълни страхотно пряк свободен удар, но вратарят изби. Топката обаче беше овладяна от Раул Гарсия и той я прати в мрежата, за да се разпише за 1:0 и да открадне трите точки за тима си. 

С този резултат Атлетик вече е на шестата позиция с 56 точки и е солидно стъпил на позициите за Лига Европа. Ейбар остава осми с 50 и е на пет от седмия Реал Сосиедад, който се бори за последната квота за Лига Европа.