Отборите на Бетис и Майорка спретнаха истинска голова фиеста в двубой от 25-и кръг на испанската Ла Лига. Попаденията падаха едно след друго, а опасните ситуации просто нямаха край. Първо гостите поведоха в 16-ата минута с гол на Кучо, но последва изравнително попадение на Серхио Каналес, който бе точен от дузпа. Малко след това Анте Будимир отново изведе Майорка напред, но Набил Фекир бе точен от дузпа и на почивката резултатът бе 2:2. В самото начало на втората част Хоакин изведе домакините напред, но в 70-ата минута Такефуса Кубо възвърна равенството, което до края остана непроменено. 

Първата ситуация бе на сметката на домакините. Алекс Морено достигна до отбита топка, но я изпрати встрани от лявата греда. 

В 16-ата минута Кучо отправи страхотен удар и изпрати топката право във вратата на Бетис, извеждайки гостите напред. 

Малко по-късно Леондардо Кутрис извърши глупаво нарушение, за което Бетис получи дузпа. Серхио Каналес се нагърби с изпълнението от бялата точка и след като хитро изчака Маноло Рейна да се хвърли, заби удара си в долния десен ъгъл на вратата, изравнявайки резултата. 

В 25-ата Уилям Карвальо опита да опъне мрежата на Майорка, но топката премина встрани от вратата. 

Само две минути по-късно обаче Анте Будимир си освободи пространство в наказателното поле и овладявайки подаване на Такефуса Кубо, изпрати топката право във вратата на Бетис. 

Интересните ситуации в мача просто нямаха край. В 31-ата минута гостите изявиха претенции за дузпа, след като Мартин Валент се строполи на тревата. Такава в крайна сметка не бе отсъдена, но само три минути по-късно съдията възнагради Бетис с удар от бялата точка, след като Франсиско Лопес игра с ръка в наказателното поле. Набил Фекир бе категоричен от бялата точка и не остави никакви шансове на стража на Майорка. 

Секунди по-късно действието се пренесе в другата половина и на Маноло Рейна му се наложи да опазва собствената си врата, отразявайки удар на Алекс Морено. Така двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 2:2 на почивката. 

След подновяването на играта двубоят продължи, както бе завършила първата част. Още в 48-ата минута Хоакин завърши красивия си индивидуален рейд с още по-красив удар, който завърши в мрежата на Маноло Рейна. 

Две минути по-късно имаше нова дискусионна ситуация, но този път претеннциите на Майоркка не бяха уважени и играта продължи. 

В 61-вата минута Серхио Каналес се измъкна и остана сам срещу вратаря, но Рейна успя да предвиди посоката на удара и предотврати попадението. 

Три минути по-късно топката се озова в мрежата на Майорка, но попадението на Каналес бе отменено заради засада.

В 67-ата Фекир засече опасно центриране в наказателното поле и намери пространство за удар, който обаче се оказа неточен и премина встрани от лявата греда. 

В 70-ата минута падна ново попадение. Кубо се измъкна от съперниковата защита и стреля от границата на наказателното поле, матирайки Роблес и изравнявайки резултата. 

До края на срещата темпото остана светкавично и домакините пропиляха множество възможности. Първо Алекс Морено изпрати шута си далеч встрани от дяснага греда, а малко след това удар на Набил Фекир премина доста по-близо до мрежата, но все пак недостатъчно.

Така Бетис запази 12-ата си позиция с 30 точки в актива си, а преди преките конкуренти да са изиграли своите двубои Майорка се изкачи извън зоната на изпадащите и вече има 22 точки.