Отборът на Барселона надви с 3:2 Бетис в двубой от 23-ти кръг на испанската Ла Лига, белязан от спорно съдийство. Хосе Санчес изведе домакините напред след точен удар от дузпа, но 3 минути по-късно Френки де Йонг върна равенството. Последва нов гол за Бетис, дело на Набил Фекир, но Серхио Бускетс направи 2:2 преди почивката. Последната дума бе на Клеман Ленгле, който оформи обрата и донесе трите точки на каталунците. И двата тима завършиха двубоя с по десетима футболисти, след като за една минута и Фекир, и Ленгле си изработиха червени картони. 

Началото на двубоя бе изпълнено с нерви. Още в 5-ата минута Клеман Лангле блокира топката с ръка след изстрел на Набил Фекир, а съдията подмина ситуацията. Последва проверка с ВАР, след която Хосе Санчес все пак отсъди дузпа за Бетис. 

На точката за изпълнение застана Серхио Каналес, който с хладнокръвен изстрел изпрати топката във вратата на Тер Стеген.

Реакцията на гостите бе мигновена и само 3 минути по-късно Френки де Йонг възстанови паритета. Младокът се промъкна зад противниковата защита и овладя пас на Лионел Меси, след което му остана само да изпрати топката в мрежата на Бетис. 

Барселона контролираше събитията на терена, но Бетис изигра хитро ситуацията и изчака удобен момент да нанесе своя втори удар по шампионските амбиции на каталунците. В 26-ата минута Набил Фекир овладя перфектно топката и технично я завъртя в долния ляв ъгъл. 

В добавеното време на първата част Серхио Бускетс изравни за 2:2 след перфектен удар в средата на мрежата на Бетис. 

Лионел Меси нямаше търпение да изведе своите напред и в първите минути на второто полувреме стреля от ръба на наказателното поле, но топката се озова право в ръцете на Йоел Роблес. 

В 62-рата минута аржентинецът извърши нов опит да порази вратата на Бетис, но след като успешно премина през противниковата защита, отново не успя да преодолее стража и изпрати топката в ръкавиците му. 

Десет минути по-късно Де Йонг падна покосен в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията и играта продължи. 

След секунди Меси записа втората си асистенция в мача след като достави топката на Ленгле, който с глава я изпрати в мрежата на Роблес и изведе каталунците напред. 

В 76-ата минута Набил Фекир извърши грубо нарушение, за което получи втория си жълт картон в срещата и остави отбора си да доиграва срещата с човек по-малко. 

Ленгле реши да не остава по-назад и 3 минути по-късно той също се прибра преждевременно в съблекалните.

Така каталунците записаха втора поредна победа и събраха 49 точки, но остават на 3 зад лидера - Реал Мадрид. Бетис, от своя страна, остава 13-и с 28 пункта.