В Реал Мадрид са останали изключително разочаровани от постъпката на Кристиано Роналдо и неговото изказване след финала на Шампионската лига в Киев. Според информацията на вестник „AS“, голяма част от неговите съотборници са реагирали изключително негативно, след като са разбрали действието на португалеца.

Президентът Флорентино Перес и генералният директор Хосе Анхел Санчес също не са останали доволни от поведението на Роналдо.

Изказването на Роналдо развали партито на Реал Мадрид в Киев.

Според журналиста на „AS“ Томас Ронсеро, шефовете на клуба са разчели посланието на португалеца като шантаж.

Искането на Кристиано за ревизия на договора и най-вече на възнаграждението му е логично и в клуба се приема. Всички сигнали бяха, че това ще се случи така или иначе след края на сезона, но изказването му бе в изключително неподходящ тон и момент.

„Изказването на Роналдо му навреди повече, отколкото да му донесе позитиви. Неговите оплаквания бяха публично известни, но е необяснимо, че той даде емоция на своя гняв по време на тържествата в една толкова специална и историческа за Реал Мадрид вечер. Кристиано трябваше да изчака няколко дни преди да изрази своето оплакване. Неговите съотборници и президентът демонстрираха своето неудовлетворение от изказването на португалеца в разгара на вечерта“, пише в своя материал вестник „AS“.