Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста заяви, че феновете на тима винаги имат максимални очаквания и всеки път, когато тимът губи в значими турнири е разочарование.

„Луис Енрике е фундаменталното парче от пъзела на успехите ни в последните две години. Дойде в нелек момент, когато една година не си спечелил нищо в Барса, всичко става много сложно. Луис Енрике промени негативната динамика, манталитета, начина на работа. Преминахме през един футболен процес, който е необходим при идването на ново тяло. Поставихме отбора на много високо ниво. Той се вглежда в детайлите и никога не оставя даден играч да си мисли, че е нещо, което не е, нито пък да загърбва задълженията си“, коментира Иниеста. 

„Трудността бе в това отборът да бъде върнат на своя път и да докаже шампионския си манталитет, когато изглеждаше, че титлата се изплъзва. И задачата бе решена успешно”, добави капитанът на Барса. 

"Хубаво е, че феновете ни са свикнали да побеждаваме. Ако е така, значи в миналото много сме триумфирали. Това е важно. Феновете знаят, че не е лесно да побеждаваш и с всяка година става все по-трудно. Когато не побеждаваме, изглежда е дошъл края на света, но не е така. Към клуба винаги има максимални очаквания и наш дълг е да ги оправдаваме", каза Иниеста. 

„Не ролята ми се е променила, а някои определени динамики на играта ми. Продължавам да опитвам да правя моите си неща, които винаги са белязвали играта ми, и опитвам да добавя онова, което е нужно на отбора. Най-важното е, че играх с добро чувство и на пълни обороти. Ако не се чувствах добре, щеше да ми е невъзможно. Много позитивната динамика на тима помага и на мен да се чувствам много по-добре. Не играем различен футбол, есенцията и стилът на Барса винаги са си същите, но наличието на тримата зверове в атака те кара да промениш донякъде начина си на игра в определени моменти. Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар обаче и помагат много в отбрана, а това е основополагащо за доброто функциониране на отбора.”