Отборът на Хетафе записа първа победа през сезона в Примера дивисион. Тя дойде в 5-ия кръг, а жертва на мадридчани падна новакът Майорка. Феновете на "Колисеум Алфонсо Перес" видяха истинско зрелище и в крайна сметка си тръгнаха доволни, тъй като любимците им надделяха с 4:2. 

Те дръпнаха с 3:0 за малко повече от час игра след автогол на Идрису Баба, гол от дузпа на Хорхе Молина и попадение на Алан Ньом. Два бързи гола на Анте Будимир в заключителната четвърт на двубоя върнаха интригата, но Анхел Родригес сложи точка на спора малко преди края. 

Всичко започна перфектно за домакините, които откриха в 7-та минута. Тогава след едно центриране от корнер топката премина над всички играчи на мадридчани и трябваше да бъде изчистена с глава от Идрису Баба, но нескопосаното му отиграване прати топката в собствената му врата - 1:0. 

Вторият гол аванс на Хетафе падна в 33-та минута, като пак развръзката дойде след корнер. Тогава при центрирането Хайме Мата беше задържан за фланелката, пльосна се на земята, а от 11-те метра Хорхе Молина нямаше как да сбърка - 2:0. 

При този резултат дойде и почивката, а в 63-та минута всичко изглеждаше приключило. Тогава след едно разбъркване се стигна до удар на Джене Даконам, топката беше избита от вратаря, но Хайме Мата се пребори за нея и я пусна на чиста позиция за Алан Ньом и той направи резултата класически - 3:0. 

Това сякаш успокои домакините и веднага островитяните надигнаха глави. В 70-та минута Такефуса Кубо центрира страхотно в наказателното поле, където Анте Будимир само отклони леко топката, за да я направи неспасяема за вратаря и да намали на 1:3. 

В 77-та минута интригата се върна с пълна степен, когато един рикошет в крака на защитник на Хетафе позволи на топката да се озове на крака на Анте Будимир във вратарското поле и той се разписа за 2:3, правейки последните минути много интересни. 

Но всичко свърши в 85-та минута, когато Анхел Родригес беше изведен на скорост, той нахлу в наказателното поле и с удар по диагонала препарира вратаря за крайното 4:2 и сложи вече окончателно точка на спора. 

Така Хетафе взе първата си победа и вече има 6 точки в актива си. Майорка пък е само с 4 и е малко над линията на изпадащите, но преди изиграването на останалите мачове от кръга.