Отборите на Реал Бетис и Хетафе завършиха 1:1 в мач от четвърти кръг на Ла Лига. Хетафе поведе в срещата чрез гол на Хайме Мата в 15-ата минута, а в 73-ата Хоакин изравни за Реал Бетис и оформи крайния резултат. Отборът на Реал Бетис завърши срещата с деветима представители, след като получи два червени картона.

Още в 13-ата минута Хетафе получи дузпа, след като Антонио Бараган нокаутира свой съперник с грубо влизане. Съдията на мача обаче реши да разгледа ситуацията с помощта на ВАР, но все пак потвърди първоначалното си решение. Въпреки суматохата Хайме Мата реализира от дузпа, пращайки неспасяемо топката от дузпа в горния десен ъгъл.

В средата на първото полувреме Уилям Карвальо извърши нарушение, за да прекъсне атаката на свой опонен, и получи устно предупреждение от съдията. Малко по-късно обаче Омар Гонсалес получи сигнал в ухото си и прекъсна играта, за да провери чрез ситуацията с помощта на ВАР, след което показа директен червен картон на футболиста на Бетис.

В края на първата част защитата изпусна Хорхе Молина, който стреля от вътрешността на наказателното поле, но Йоел Роблес бе на правилното място и спаси удара.  

В 72-ата минута съдията Омар Гонсалес отсъди фаул, след като футболистът на Хетафе Даконам Джене повали съперник на тревата. След хаос в наказателното поле, съдията отсъди дузпа за Бетис. Хоакин се засили към топката, спря се и изчака Давид Сориа да се хвърли преди да забие топката в долния десен ъгъл на вратата.

В 88-ата минута Хетафе отбеляза гол, но съдията даде сигнал за преглед чрез ВАР и реши, че няма гол.

В добавеното време на срещата Лорен получи директен червен картон след ужасяващо влизане.

Така Реал Бетис заема 15-а позиция в класирането с 4 точки от 4 изиграни мача, а Хетафе е на 18-о място с точка по-малко.