Тимовете на Майорка и Атлетик Билбао не успяха да си вкарат гол в първия двубой от 4-ия кръг на Примера дивисион. Макар резултатът да бе 0:0, срещата предложи много качествен футбол и много положения пред двете врати. В края на мача пък бяха изпуснати две дузпи и имаше отменен гол.

В 56-ата минута Жуниор Лаго пропусна страхотна възможност, след като остона очи в очи с вратаря Унай Симон. Малко по-късно, в 75-ата минута, изстрел на Салва Севийя се срещна гредата.

В 80-ата минута Такефуса Кубо премина покрай Юри Берчиче, който го спъна в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за домакините. Абдон Пратс застана зад топката, но изстрелът му бе спасен от вратаря Симон.

Във втората минута на добавеното време на двубоя и гостите получиха право да изпълнят дузпа след игра с ръка на Гаиска Ларасабал. Аритс Адурис се нагърби с изпълнението, но и той не успя да отбележи, след като изстрелът му бе отразен от Маноло Рейна.

Заради забавянето при дузпата и използването на ВАР съдията удължи срещата с още няколко минути, като в последните секунди Майорка отбеляза гол феновете на "Естадио де Сон Моикс" избухнаха в бурна радост, но съдията Пабло Гонсалес не зачете попадението заради засада след консултация със системата ВАР.

След това беше сложен и последният съдийски сигнал на срещата. Майорка събира 4 точки в актива си и заема 14-ата позиция във временното класирането. Атлетик Билбао пък се намира втори с 8 точки. В следващия кръг новаците в елита гостуват на Хетафе, докато „баските“ примат у дома Алавес.