Хетафе подари страхотен подарък на феновете си за Коледа. Мадридчани надделяха с 2:0 над последния Лас Палмас пред собствена публика и дори може да мечтае за евротурнирите, ако продължава в същия дух до края на сезона. 

На своя "Колизеум Алфонсо Перес" домакините надделяха с два бързи удара в началото. Кала и Амат Диедиу нанесоха смъртоносните изстрели в мрежата на островитяните още в първия четвърт час и те се оказаха единствените в двубоя. 

Хетафе започна мача перфектно. В 6-та минута Дамиан Суарес центрира след късо изпълнен корнер и сложи топката на главата на застаналия на близката греда Кала, който я отклони към далечната - 1:0. 

Лоик Реми можеше да изравни за Лас Палмас малко след това, но изстрелът му профуча на сантиметри от гредата. И Хетафе нанесе своя съкрушителен удар почти веднага. В 15-та минута Виторино Антунес направи силен пробив, след което намери перфектно Амат Диедиу и той с прецизен удар направи 2:0. 

Последваха редица пропуски и пред двете врати до края на мача, но в крайна сметка повече попадения не паднаха. След тази развръзка Хетафе събра 23 точки и е на седмата позиция, точно под местата в зона Лига Европа, но и преди изиграването на останалите мачове от кръга. 

Лас Палмас остава на дъното с 11 точки и за мъка на феновете си новата 2018 година ще бъде посрещната именно на тази незавидна 20-а позиция. Към този момент спасението е на четири точки, но може да се отдалечи и още.