Отборът на Хетафе нанесе първо поражение на Валенсия от началото на сезона в Примера дивисион и то след като игра с човек по-малко от 25-ата минута на мача.

Хетафе победи Валенсия с 1:0 в двубой от 14-ия кръг на испанското първенство.

Поражението бе първо за Валенсия, чийто тим държи втората позиция в шампионата с 31 точки, но изостана от лидера Барселона, който е с 36 точки в актива си.

След серията от 8 победи, които бе постигнал, в миналия кръг Валенсия направи хикс с Барса, а сега претърпя поражение.

Съставът на Хетафе пък заема осмата позиция във временото класиране в Примера дивисион с 19 точки, колкото има и Реал Сосиедад.

Без загуба в Испания остават само Барселона и третият към момента Атлетико Мадрид.

Домакините от Хетафе бяха с човек по-малко от 25-ата минута, след като уругваецът Мауро Арамбари получи втори жълт и съответно червен картон. Интересното е, че Арамбари получи първия си жълт картон само 4 минути по-рано - в 21-ата.

Малко преди това Даниел Парехо отправи добър удар към вратата на Хетафе, но стражът на домакинет Висенте Гуаита спаси.

Гостите от Валенсия не успяха да се възползват до почивката от численото си превъзходство.

Домакините пък не бяха готови да се предадат и в 52-ата минута Анхел стреля силно и прати топката край лявата греда на вратата на Валенсия.

Пет по-късно Родриго опита да намери съотборник с центриране, но защитник надскочи нападателите на Валенсия.

Усилията на Хетафе бяха възнаградени в 66-ата минута, когато Маркел Бергара се възползва от грешка на Габриел Паулиста, който свали топката с глава към него. Бергара стреля без замисляне и реализира за 1:0 за домакините, като при удара му имаше и рикошет.

Футболистите на Валенсия опитаха да стигнат поне до равенството, владееха повече топката, но не успяха да реализират.

В 74-ата минута Даниел Парехо пробва мерника си и насочи топката от пряк свободен удар към долния ляв ъгъл на вратата на домакините, но Гуаита отклони топката и тя удари гредата.

Последният шанс за Валенсия бе в добавеното време. Симона Дзадза засече с глава, но прати топката над вратата на Хетафе и домакините ликуваха с победата.