Борещият се за оцеляване в Примера дивисион тим на Гранада изкова важна точка в битката си. Това се случи при гостуването на Малага, като двата тима завършиха 1:1 на "Ла Росаледа". 

Игнасио Камачо даде аванс на домакините в средата на първата част, а четвърт час преди края гол на Дуда беше отменен. Малко преди края Артьом Кравец изравни за Гранада и донесе важната точка на тима си. 

Домакините определено бяха по-активният отбор в този мач и от началото осъществиха контрол върху събитията. И сякаш логично стигнаха и до попадение след 24 минути игра, а негов автор беше Игнасио Камачо. 

Тогава Роберто Росалес направи пробив, при който останаха съмнения, че е направил нарушение. Такова не последва и той центрира перфектно към Камачо, чийто удар влезе с парабола точно до дясната греда и направи вратаря безпомощен. 

Малко след това домакините изпуснаха да решат всичко в този мач като интрига. Тогава Микел Виянуева стреля с глава от близка дистанция, но вратарят на противника беше на мястото си и изби. 

Последваха доста равностойни минути, в които обаче изглеждаше, че Малага няма как да се издъни. Дори гол на Дуда в 74-та минута беше отменен заради засада, но натискът на тима беше налице. 

Но дойде фаталната за тях 81-а минута. Тогава, при едва втория си точен удар към вратата, Гранада изравни. Тогава Алберто Буено центрира от пряк свободен удар и сложи топката на главата на Артьом Кравец, който от вратарското поле разстреля стража за 1:1. 

Само две минути след това Диего Йоренте изпусна страхотен шанс за Малага и в крайна сметка повече интересни положения нямаше и двата тима взеха по точка. След този развой гостите събраха вече 9 в актива си и са предпоследни. Андалусийците са на осма позиция с 21 точки.