Тимът на Малага измъкна точка от гостуването си на Валенсия в 14-я кръг на Примера дивисио, изравнявайки за 2:2 в 93-ата минута.

Това бе четвърти двубой, в който Малага не допусна поражение, но пък домакините от Валенсия вече шест срещи са без победа. Валенсия е на 16-о място с 12 точки в актива си, а Малага държи 11-ото място с 20 точки до момента в Испания.

Гостите от Малага излязоха напред в резултата още в 3-ата минута с попадение на 20-годишния Пабло Форналс. Футболистите на Валенсия обаче не се бавиха много с изравняването и в 7-ата минута Родриго получи удобна топка от Дани Парехо, след което не сгреши за 1:1.

Родриго имаше нова възможност в 21-ата минута, но ударът му с глава мина над гредата.

Стражът на Малага Денис Бойко пък спаси вратата си в 33-ата минута след изстрел на Мунир Ел Хадади, но в 34-ата Алваро Медран получи чудесен пас, който оползотвори с попадение за 2:1.

Малага също имаше възможности за нов гол. В 50-ата минута Игнасио Камачо опита да изненада вратаря на домакините Диего Алвес от далечно разстояние, но прати топката над вратата. Десетина минути по-късно Хавиер Онтиверос Пара овладя и стреля опасно, но отново неточно.

Валенсия можеше да увеличи аванса си в 76-ата минута, но Родриго пропусна добър шанс, пращайки топката над вратата.

Домакините бяха наказани за пропуските си в третата минута на добавеното време, когато Пабло Форналс реализира второто си попадение в двубоя, изравнявайки за 2:2 и така удължи серията на Малага без поражение на четири мача.