Отборът на Селта Виго постигна резонна победа като домакин на Гранада в мач от 13-ия кръг на Примера дивисион. Селта се наложи с 3:1 над последния във временното класиране, за да останат в топ 10 на класирането.

Яго Аспас откри резултата в 23-ата минута, когато се възползва от груба колективна грешка в защитата на Гранада. Бившият играч на Ливърпул проби отдясно в наказателното поле и опита с ниско центриране да намери Джузепе Роси. Защитник на гостите пресече подаването, но нито един от съотборниците му не се притече на помощ. Така Аспас стигна първи до топката и с шут от границата на вратарското поле се разписа – 1:0.

В 39-ата минута отново испанският национал бе основната на следващото попадение за Селта. Той получи топката отляво и много находчиво изведе Тео Бонгонда сам срещу вратаря по диагонала. Белгиецът нанесе отсечен изстрел към вратата, който спря в мрежата зад Гийермо Очоа – 2:0.

Гранада успя да направи заключителните минути от срещата интересни след подарък от защитата на Селта. Давид Кабрал допусна огромна неточност в 87-ата минута, когато опита да овладее едно подаване пред наказателното си поле, а Артьом Кравец му открадна кълбото и вкара, за да намали резултата.

В третата минута от продължението Селта уби всякаква интрига, като Сене асистира за Папе Шейх, който оформи крайното 3:1.

Селта Виго заема 9-а позиция с 20 точки, докато Гранада е твърдо последен със само 5 на сметката си.