Реал Мадрид наниза пет гола на Цюрих, но отново не опази вратата на Икер Касияс, като записа успех с 5:2 на старта на групите в Шампионската лига. „Белият балет” се развихри насред Швейцария и още през първото полувреме дръпна с три гола. На стадион „Лецигрунд” резултатът откри Кристиано Роналдо, който с мощен удар проби вратаря Леони в 27-та минута. Раул увеличи головата си сметка в Шампионската лига, като оползотвори подаване на Гонсало Игуайн в 33-та минута. Самият Игуайн пък оформи класиката минута преди последния съдийски сигнал за първото полувреме.

След почивката редиците на Реал Мадрид се охлабиха и испанците позволяваха по-често на Цюрих да атакува и да застрашава Касияс. Неприятна за Мануел Пелегрини бе 55-та минута, в която треньорът на Реал трябваше принудително да замени контузения Чаби Алонсо. Без стълба в полузащитата, мадридският град съвсем се обърка в един момент от мача, и за три минути допусна два гола във вратата си.

Първо в 60-та минута Икер Касияс спъна в пеналта противников играч и реферът Мартин Аткинсън посочи бялата точка. Оттам Маргайрас стреля много силно и не остави никакъв шанс на стража на Реал. В 63-та минута Аегартен се възползва от нова грешка в отбраната на гостите и намали до 2:3 изоставането на Цюрих.

Вместо да тръгне моментално отново в атака, Реал се стъписа леко и позволи на домакините още да нападат и да търсят изравняване на резултата. След известен период обаче момчетата на Пелегрини все пак се стегнаха и заиграха своята игра, което отново им донесе успех. Роналдо отбеляза второто си попадение в срещата в 89-та минута, от пряк свободен удар, като сериозна заслуга за гола имаше и вратарят Леони. Резервата Гути оформи крайното 5:2 за Реал в четвъртата минута от продължението, като бе изведен от дълбочина и копна елегантно топката над стража.