Прекрасната серия на Еспаньол от три поредни победи намери своя край в домакинството на Реал Сосиедад. Каталунците паднаха с 1:2 на своя стадион и така се отдалечиха от мечтата за Европа. 

Екзекуторите на "бяло-сините" бяха бившите играчи на Арсенал Карлос Вела и Реал Мадрид Асиер Ияраменди, които отбелязаха много красиви попадения в тяхната мрежа. Ерман Перес отбеляза попадението за домакините, но те не се оказа достатъчно поне за точка. 

Иначе мачът започна равностойно, а баските откриха на практика с първия си точен удар в очертанията на вратата. В 26-та минута се разписа бившият мексикански национал Карлос Вела. 

Тогава Иниго Мартинес го намери зад защитата на Еспаньол с невероятен 40-метров пас. Вела овладя топката и с прекрасен удар я прати покрай вратаря за 1:0. Но пък и отговорът на домакините не закъсня. 

В 35-та минута Хосе Антонио Рейес намери в наказателното поле Ерман Перес, който с финтовете си литна двама защитници, а накрая прехвърли вратаря на голлинията, за да ознаменува с гол прекрасните си солови действия - 1:1. 

При този резултат дойде и почивката, а развръзката дойде след нея. Но първо в 54-та минута Карлос Вела изпусна да се разпише, като ударът му мина на сантиметри над вратата, а после и Херард Морено не можа да се разпише за Еспаньол. 

Така обаче се стигна до 61-та минута, когато Асиер Ияраменди отбеляза невероятен го. Той изстреля истински снаряд от около 25 метра, като топката се заби в мрежата, а вратарят дори не помръдна на голлинията. 

Въпреки опитите на "папагалечтата" да отреагират до края на мача, голове нямаше, а само Морено и Рейес редуваха пропуски, които разочароваха домакинската публика за първи път от четири мача. 

След тази развръзка Реал Сосиедад излезе временно на четвъртата позиция с 41 точки, само на пет зад лидера Реал Мадрид, но и с три мача повече от него. Еспаньол остава осми с 22 точки в актива.