Реал Сосиедад се вдигна след тежкото 0:3 от Реал Мадрид преди седмица и в двубой от 21-ия кръг на Ла Лига надигра предпоследния Осасуна с 3:2. Под дъжда на „Аноета“ баските трябваше да правят пълен обрат, а последните десетина минути от мача прекараха в треперене и пазене на резултата.

Осасуна поведе изненадващо в 25-ата минута, когато Франсоа Клерк метна дълъг пас по тревата отляво, а Тано Бонин с пета през гърба изведе Кенан Кодро сам срещу вратаря. Нападателя овладя и напредна, след което шутира в долни ляв ъгъл за 0:1.

Сосиедад сериозно притесни феновете си, като не успя да върне попадението до паузата. Изравняването дойде в 62-ата минута след центриране от корнер. Топката беше изсипана пред вратарското поле, където защитник на гостите не успя да избие. Това позволи на Раул Навас да отправи изстрел с глава покрай плонжа на Салваторе Сиригу – 1:1.

Десет минути по-късно Сосиедад матира Осасуна с перфектна атака на скорост през центъра. Мануел Ойарсабал и Карлос Вела изплетоха чудесно двойно подаване, а мексиканецът хладнокръвно търкулна кълбото покрай Сиригу за 2:1.

В 77-ата Сосиедад хвана противника неподготвен. Уилиан Хосе отне топката около централния кръг и напредна покрай няколко човека, преди да подаде вляво за Хуанми. Крилото влезе в наказателното поле и наглед не отправи кой знае колко силен шут по диагонала. Сиригу обаче се изложи в опита си да избие с крак и топката все пак се оплете в мрежата – 3:1.

Тук някъде Реал Сосиедад си помисли, че вече е гарантирал победата, но Серхио Леон бързо върна надеждите на Осасуна. Нападателят показа страхотна техника и елиминира трима съперници в наказателното поле, за да прати топката с рязък шут точно под гредата – 3:2.

За повече гостите обаче нямаха сили и така Реал удържа трите точки. С тях те натрупаха 38 на сметката си и защитиха 5-ото си място. Те са само на точка зад 4-ия Атлетико Мадрид и на 5 зад третия Севиля. Осасуна от своя страна остава 19-и с едва 10 точки, колкото има и намиращият се на дъното Гранада.