Еспаньол записа важна победа над Малага като гост с 1:0. В този мач обаче каталунците определено не заслужаваха победата, но голът на Пабло Пиати в самото начало на битката остана единствен в нея и те ликуваха с крайния успех. 

Още от самото начало андалусийците поеха инициативата и започнаха да обстрелват вратата на противника. Михаел Сантос в 6-та минута стреля на сантиметри от вратата, а след това Хуанпи и отново Сантос не можаха да се разпишат. 

Така се стигна до 17-та минута, когато беше първото положение за Еспаньол в мача. Тогава Диего Рейес намери Пабло Пиати пред наказателното поле и той изстреля силен и прекрасно насочен в долния десен ъгъл удар, който се оказа неспасяем за вратаря - 1:0. 

До почивката пропуски направиха Мартин Демикелис за Малага и Хосе Мануел Хурадо за каталунците, но в крайна сметка повече попадения преди почивката нямаше. А канонадата пред вратата на гостите продължи и след подновяването на играта. 

Хуанпи, Игнасио Камачо, Чарлс и кой ли още не от състава на домакините се съсипаха да пропускат, като те отправиха 20 удара към вратата на противника, но нито един от тях не влезе в мрежата. 

Така Еспаньол се поздрави с трите точки и вече е на осмата позиция с 32 точки, записвайки трета поредна победа и изравнявайки се по точки с Атлетик Билбао. Малага е в долната половина на таблицата с 22 точки, на цели девет от зоната на изпадащите.