Важна победа постигнаха футболистите на Атлетик Билбао в мача си с борещия се за оцеляване Спортинг Хихон на своя "Сан Мамес". Баските надделяха с 2:1, а в герой с победния си гол за пореден път се превърна ветеранът Ариц Адурис. 

Той превърна в гол дузпата 20 минути преди края и така оформи пълния обрат. Преди това Дуйе Чоп от дузпа беше дал аванс на Хихон преди почивката, а малко след нея Икер Муниаин беше изравнил. 

Мачът започна равностойно, но постепенно домакините овладяха инициативата. Те стигнаха и до попадение чрез Ариц Адурис, но то беше отменено заради засада. Това се случи в 23-та минута. 

А малко след това гостите изненадващо поведоха. В 26-та минута Енрико Боведа направи дузпа и Хихон получи дузпа. Зад топката застана хърватинът Дуйе Чоп и хладнокръвно реализира за 1:0. 

Въпреки опитите на домакините, попадения преди почивката нямаше други. Но натискът на баските даде резултат след подновяването на играта. Още в 50-та минута те изравниха чрез Икер Муниаин. 

Иняки Уилямс го намери по перфектен начин в наказателното поле и Муниаин с прецизен удар до лявата греда не остави шансове на вратаря и стана 1:1. След това домакините от Билбао се хвърлиха още по-здраво напред. 

И упоритостта им даде резултат в 71-та минута, когато получиха право да изпълнят дузпа. Мои Гомес направи нарушение в наказателното поле, което Адуриц превърна в попадение и направи обрата пълен. 

Така Атлетик събра 32 точки в актива си на седмата позиция и е все по-близо до зона Европа. Сортинг Хихон остава в зоната на изпадащите с 13 точки и е на цели пет от спасителния бряг, където сега е Леганес.