Изпълнителният директор на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия Гордън Тейлър определи постъпката на Луис Суарес като „непочтителна, неуместна и срамна“.

Нападателят на Ливърпул отказа да се здрависа със защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра преди срещата между двата тима вчера на „Олд Трафорд“. Суарес обиди на расистка основа Евра през октомври при срещата им на „Анфийлд“, а в последствие отнесе наказание от 8 мача.

По-рано през седмицата се твърдеше, че националът на Уругвай ще стисне ръката на французина в знак на помирение. След постъпката на нападателя обаче ситуацията продължава да ескалира.

„Това, което Суарес направи бе „непочтено, неуместно и срамно. Най-малкото Евра бе жертвата в случая и бе готов да подаде ръка“, коментира шефът на ПФА Гордън Тейлър.

„Тези двама играчи се очаква да бъдат модели за поведение. Но ако никой не зачита това, и всеки си прави каквото му хрумне ще настъпи анархия. Сега, от ФА трябва да се намесят, тъй като това отиде прекалено далеч. Суарес имаше шанс да сложи край и то пред толкова широка публика. Това, че реши да не го прави, е, честно казано, депресиращо“, допълни Тейлър.