Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън си позволи след победата с 2:1 над Ливърпул да даде акъл на мърсисайдците, съветвайки ги да изхвърлят Луис Суарес от Анфийлд.

Причина за изказването на Фъргюсън е отказът на Суарес да стисне ръката на Патрис Евра преди двубоя в следствие на конфликта между двамата от преди няколко месеца.

Уругваецът бе наказан за 8 мача, след като Евра го обвини, че го е обидил на расистка основа. Южноамериканецът заяви, че французинът не е трябвало „да го натопява“, тъй като това не е мъжко и „каквото се случи на терена, си остава на терена“.

„Не можах да повярвам, просто не можах да повярвам. Той е позор за футболен клуб Ливърпул, това със сигурност е футболист, на който не би трябвало да му се позволи да играе за Ливърпул отново“, каза шотландецът, след като Луис Суарес отказа да стисне ръката на Евра.

„Историята, която клубът има и това, което той направи в ситуация като днешната би могло да предизвика безредици. Бях наистина разочарован от това момче. Това, което направи беше ужасно.“

„Това създаде напрежение, видяхте, че реферът не знаеше какво да направи с това. Това го изненада. Това беше един ужасен старт на мача“, оплака се Фъргюсън.

Запитан защо просто ръкостискането преди двубоя не е било пропуснато, както в мача между Челси и КПР, когато със същата предистория един срещу друг се изправиха Джон Тери и Антън Фърдинанд, заяви „това е съвсем различна ситуация“.

На въпрос за възмутителното държание и на Патрис Евра, който първо нападна Луис Суарес в тунела, търсейки физическа саморазправа с уругваеца, а след мача видимо нарочно и демонстративно подскачаше и се радваше пред погледа на Суарес, сър Алекс Фъргюсън заяви, че не одобрява поведението на своя игра.

„Евра не трябваше да прави това“, каза наставникът на Манчестър Юнайтед.