Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 2:1 в дербито от 25-я кръг на Висшата лига на Англия, в което българският нападател Димитър Бербатов остана на резервната скамейка.

„Червените дяволи“ с два бързи гола в първите пет минути след почивката до голяма степен шокираха своя съперник, и макар че големият „злодей“ в мача Луис Суарес, да върна едно попадение, Ливърпул не успя да се пребори и да обърне развоя на събитията.

Така „червените“ от „Анфийлд“ остават извън шестицата, докато Юнайтед поне временно ще е лидер в Премиършип, с 58 точки в актива си. Ман Сити гостува на Астън Вила в опита си да си върне лидерската позиция.

Дербито определено ще се запомни и със случките в началото и на полувремето, с главни действащи лица Луис Суарес и Патрис Евра. Суарес и Евра не си стиснаха ръцете преди първия съдийски сигнал, заради нежеланието на уругваеца, а французинът му потърси сметка на полувремето, и едва бе предотвратен бой в тунела.

През първото полувреме нервите бяха много, и особено в първите 20-тина минути попречиха на играта и на двата състава. След като се поуспокоиха страстите, започнаха и сериозните атаки, включително и такива за топката, които предизвикаха намесата на рефера Фил Дауд, да сложи точка на грубостите.

ВИДЕО: Ман Юн покоси Ливърпул за пет минути без Бербатов, лидер е

източник: Reuters

Глен Джонсън, Рафаел и Пол Скоулс бяха на топа на най-опасните нападения преди почивката. След като не успяха да се сбият сериозно по време на паузата, след нея двата състава излязоха още по-жадни за битка.

Само две минути след подновяването на играта Уейн Рууни откри, след центриране на Райън Гигс от корнер, при което топката му бе сервирана във вратарското поле, където бе оставен непокрит. Точно три минути трябваха на Рууни да вкара и 17-я си гол във Висшата лига този сезон, изведен отлично от Антонио Валенсия. Така до 50-та минути Ман Юн вече водеше комфортно с 2:0, а Ливърпул в шок от получените два гола трудно се ориентираше на „Олд Трафърд“.

Луис Суарес обаче доказа, че освиркванията и обидите го мотивират, вместо да го разсейват, и върна един гол във вратата на Давид Де Хеа. Уругваецът на всичко отгоре получи топката на тепсия от Рио Фърдинанд, който му я свали на метри от гол линията, удобно да точен удар.

ВИДЕО: Ман Юн покоси Ливърпул за пет минути без Бербатов, лидер е

източник: Reuters

Вратарят Де Хеа обаче в този двубой бе на ниво, и отрази няколко опасни удари в оставащите десет минути, и не позволи на Ливърпул да стигнат дори до частичен обрат.

След края на мача дрязгите намериха ново продължение, с неистовата радост, демонстрирана от Патрис Евра.

Сър Алекс Фъргюсън не направи нито една промяна в състава си за целия мач.


szólj hozzá: Man Utd v Liverpool 2:1 GOALS

Ман Юн: Де Хеа, Рафаел, Еванс, Фърдинанд, Евра, Валенсия, Карик, Скоулс, Гигс, Уелбек, Рууни (Бербатов, Парк, Ернандес, Фабио, Клевърли, Амос, Погба)

Ливърпул: Рейна, Енрике, Джонсън, Агер, Шкъртел, Спиъринг (Керъл 61), Джерард, Хендерсън, Даунинг (Белами 61), Каут (Адам 75), Суарес (Дони, Карагър, Шелви, Кели)

Съдия: Фил Дауд

Стадион: „Олд Трафърд“, 74,844 зрители