В Германия подходиха с ирония към Англия след назначаването на Томас Тухел за национален селекционер на "трите лъва". Специалистът подписа договор до края на Мондиал 2026, който влиза в сила от януари 2025 година. 

Известния журналист Матиас Брюгелман от Bild отровено се подигра на англичаните за назначението на бившия треньор на Байерн и Челси. 

"Нека поговорим за Томас Тухел и англичаните. Родината на футбола си взе германски баща. Лудост!", написа той. " От 1966-а - от 1966-а!!!! - гордата футболна нация чака титла (съжалявам, но дори победата на Световното първенство стана възможна, само защото съдията направи грешка на "Уембли"). Това са близо 60 години. За това време ние станахме на три пъти световни и на три пъти европейски шампиони. Чакайте! На Острова отчаянието трябва да е голямо, ако признават, че само един германец може да им помогне в този момент. Какво признание за Тухел и германския футбол е, че англичаните преодоляват страховете си въпреки огромното съперничество."

Решението за назначение на Томас Тухел начело на Англия предизвика разнопосочни мнения. Против него се обявиха хора като Хари Реднап и Гари Линекер. 

До момента Англия има един-единствен голям трофей - от домашния Мондиал през 1966 година.