Седемнадесет мача. Четиринадесет загуби, 49 допуснати гола, последно място в класирането и актив от само 5 точки. Това са показателите на най-слабият тим в Топ 5 първенствата на Стария континент. Става дума за германския Гройтер Фюрт.

Новакът в Бундеслигата определено изпитва много сериозни трудности, въпреки славното си минало, и определено е „кандидат” номер едно за изпадане във втория ешелон.

На всичкото отгоре тимът продължава да чупи всички негативни рекорди в Германия. След серията си от цели 14 мача без победа, Гройтер Фюрт записа най-слабият старт в историята на Първа Бундеслига.От началото на сезона тимът има едва една победа – 1:0 над Унион Берлин.

Гройтер Фюрт се намира на цели 13 точки от зоната на спасение, а малцина са тези, които вярват, че то е постижимо през този сезон.

За сравнение, последният в Англия – Норич, има на сметката си десет точки. Последен в Италия е тимът на Салернитана с осем пункта, толкова колкото има и последния в Испания тим на Леванте. Във Франция Сент Етиен, който окупира последната позиция в Лига едно е с 12 точки.