Грозни сцени помрачиха мача между новака във Втора Бундеслиха Холщайн Кил и Санкт Паули от 7-ия кръг на германското първенство. Фенове на домакините нахлуха на терена по време на загрявката и създадоха суматоха сред футболистите. Очевидно случилото се е било предварително планирано с една единствена цел - да бъде отнето знаме на гостуващия Санкт Паули.

Малко преди първия съдийски сигнал маскираните привърженици на Кил прескочат оградите и се разбягват по терена, а освен полицаите, се е наложила намесата и на част от футболистите на двата тима.

От видеото става ясно, че ултрасите са въоръжени с метални прътове и факли. Въпреки това полицаите успяват да нормализират обстановката като част от ултрасите са били отведени извън стадиона, а останалите се завърнали по местата си на трибуните.

Мачът започна с около десетина минути закъснение, но впоследствие отново бе прекъснат от главния съдия Харм Осмерс. По време на двубоя атмосферата остана спокойна, като двубоят завърши с победа за Санкт Паули с 1:0.

Към момента Холщайн Кил се намира на второто място в класирането с актив от 14 точки, докато Санкт Паули заема петата позиция с 13.