Байерн Мюнхен планира осъществяването на треньорска смяна след края на сезона, твърди „Sky Deutschland“. Според информацията, шефовете на германския гранд са готови да направят рокада на поста, въпреки че Нико Ковач има договор с клуба до лятото на 2021 година.

Хърватинът бе назначен за треньор на Байерн през миналото лято, но първият му сезон на „Алианц Арена“ е доста турболентен.

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич има желание Маурисио Почетино да поеме отбора от следващия сезон.

Аржентинецът има договор с Тотнъм до лятото на 2023 година.

Говори се, че Байерн ще трябва да плати компенсация в размер на 40 милиона евро на Тотнъм, за да си осигури услугите на Почетино.

Президентът на лондончани Даниел Леви при всички положения няма да иска да се разделя с Почетино, който успя да изведе „шпорите“ сред елита на европейския футбол.

От Байерн са готови да предложат много добри условия на Почетино, а най-важното е, че специалистът ще може да направи почти изцяло нов състав.

Баварците вече привлякоха Бенжамен Павар от Щутгарт и Люка Ернандес от Атлетико Мадрид. Лука Йович и Хаким Зиеш са следващите трансферни цели на Байерн. Германският гранд е и сред борещите се за подписа на Матайс Де Лихт от Аякс.

В Байерн Почетино ще има страхотна възможност да се бори за абсолютно всички трофеи нещо, което му убягва на този етап в Тотнъм.