Вердер Бремен ще играе на 1/2-финалите в турнира за Купата на Германия. Момчетата Флориан Кофелд надделяха над Шалке 04 в 1/4-финалите с 2:0 като гост в Гелзенкирхен, с което си осигуриха място в следващата фаза на надпреварата.

Попаденията за "бременските музиканти" реализираха Милот Рашица (65') и Дейви Класен (72') през втората част. 

Така Вердер се присъединява към Хамбургер ШФ, РБ (Лайпциг) и Байерн (Мюнхен), които по-рано си заслужиха място в 1/2-финалите.

Първата част не предложи почти нищо интересно, като единственото стойностно положение дойде в добавеното време, когато Йоханес Егещайн от Вердер пропусна да порази мрежата на “миньорите”.

Втората част започна с удар в гредата на Гуидо Бургщалер в 52-ата минута. В 65-ата минута звездата на Вердер - Милот Рашица, изпрати неспасяемо топката в горния десен ъгъл на вратата на съперника за 1:0.

В 65-ата гостите сложиха точка на спора. Людвиг Аугустинсон изпрати балонно подаване отляво към наказателното поле, където сам бе оставен Дейви Клаасен. Вторият бе близо до вратата на Шалке и с техничен шут преодоля вратаря на съперника за крайното 2:0 в полза на своите. 

В последната минута на редовното време халфът на гостите Нури Шахин беше изгонен за втори жълт картон.

Мачовете за място на финала ще се изиграят на 23 и 24 април, а жребият ще се тегли на 7 април.

Шалке 04 - Вердер Бремен 0:2

0:1 Милот Рашица 65'

0:2 Дейви Клаасен 72'