През този сезон за първи път Хамбургер ШФ не е част от Бундеслигата. Един от грандовете на германския футбол обаче показа, че е жив и все още е един от големите тимове, превръщайки се в първия полуфиналист в турнира за Купата на Германия.

В единствения двубой от четвъртфиналите, противопоставил два отбора от Втора Бундеслига, тимът от Хамбург победи с 2:0 като гост Падерборн.

И двата тима са в борбата за промоция в първенството, но тук Хамбургер ШФ си заслужи успеха с по-високата ефективност пред вратата на съперника. Големият герой бе Пиер-Мишел Ласога, който реализира и двете попадения за успеха.

Ласога можеше да открие още през първото полувреме след изстрел при добавка. Вратарят на съперника Леополд Цингерле обаче реагира страхотен рефлекс и изби.

Домакините пък имаха шанс чрез Филип Клемент, чийто изстрел от пряк свободен удар мина на сантиметри над напречната греда.

Ласога откри в 54-ата минута, когато след центриране на Дъглас Коста успя да надскочи всички и от близка дистанция с глава да реализира за 1:0.

Второто попадение падна в 68-ата минута, когато при една бърза атака Орел Мангала изведе Ласога, който със силен удар по земята вкара за 2:0.

До края на двубоя гостите отбраняваха добра вратата си и не позволиха успехът им да бъде поставен под съмнение.

Така те вече очакват останалите отбори, които ще оформят голямата четворка на турнира. От 21:45 часа по NOVA SPORT можете да гледате мача Аугсбург - РБ Лайпциг. В сряда пък Байерн приема Хайденхайм, а Шалке е домакин на Вердер Бремен.