РБ Лайпциг е вторият полуфиналист за Купата на Германия. Това се случи след победа с 2:1 над Аугсбург като гост в драматичен мач, продължил 120 минути. Дузпа в самия край на второто продължение донесе успеха за Лайпциг и сякаш върна на тима за малшанса преди това, когато Аугсбург изравни при буквално последната си атака в редовното време.

В крайна сметка обаче напълно заслужено с оглед на показаното на терена, "биковете" продължават напред, където се присъединяват към компанията на Хамбургер ШФ. Останалите два тима ще бъдат определени от другите четвъртфинали в сряда: Байерн-Хайденхайм и Шалке-Вердер Бремен.

От самото начало на двубоя в Бавария Лайпциг бе по-активният отбор и положенията пред вратата на Грегор Кобел не закъсняха. Първото сериозно такова бе след половин час игра, когато Андре Хан действа лошо при опита си да върне топкат към вратаря Кобел. Тимо Вернер успя да пресече топката, да заобиколи стража и да стреля. Изстрелът обаче бе много слаб и Рами Кедира успя да изчисти. В 43-ата минута пък Кевин Кампл стреля от близка дистанция, Кедира блокира, топката пак стигна до Кампъл, чийто втори удар мина покрай гредата.

През втората част нивото на футбола определено спадна, а играта се накъса. Лайпциг все пак стигна до заслужения гол в 74-ата минута. При една отлична контра влезлият като резерва Амаду Айдара изведе Тимо Вернер, той успя да изпревари бранителите в бяло, след което с хитър изстрел да реализира.

Едва след този гол Аугсбург се събуди и започна да търси гола. В 76-ата минута мощен изстрел от воле на Кедира бе спасено великолепно от Петер Гулаши.

Пред вратата на унгареца продължи да е горещо, но гол не падаше, а трите минути добавено време вече бяха минали. Само че Аугсбург получи шанс за една последна атака и в нея падна скъпоценния изравнителен гол. Марко Рихтер центрира на близката греда, а Алфред Финбогасон успя да подложи крак и просто да смени посоката на топката, която влетя във вратата на съперника.

Гостите най-вероятно вече бяха запазили заведение за празненството, когато изведнъж се оказаха в продължения. В тях те продължиха да бъдат по-активни и в крайна сметка тази активност бе възнаградена в 120-ата минута. Тогава при центриране на Айдара Грегорич действа с ръка в отбрана и логично дойде посочената бяла точка. Зад топката застана Марсел Халстенберг, който с прекрасен удар в горния ляв ъгъл донесе успеха на Лайпциг.