Байерн Мюнхен стигна до полуфиналите за Купата на Германия, но едва ли изобщо някой е очаквал това да се случи след подобна драма като видяната в 90-те минути на "Алианц Арена" в двубоя срещу втородивизионния Хайденхайм. Зрителите в Мюнхен видяха уникално шоу с 9 гола, в което обратите и драматичните ситуации се редяха една след друга.

Баварците поведоха рано, но веднага след това останаха с 10 души на терена, което допринесе много за последвалата драма. След като в предишния етап на турнира Хайденхайм отстрани Байер Леверкузен, сега тимът от Втора Бундеслига бе близо и до супер сензацията срещу големия гранд.

Още през първата част гостите стигнаха до обрат за 2:1. С прекрасно начало на втората част Байерн набързо стигна до 4:2. И тук обаче драмата не приключи. Хайденхайм сензационно стигна до 4:4 преди все пак в края баварците да се доберат до продължаването напред.

Двубоят започна на бавни обороти, но на практика в първия момент, в който домакините засилиха темпото, се стигна и до първия гол в мача. Йосуа Кимих центрира от корнер, а Леон Горецка нахлу от задна позиция, след което оставен сам нямаше проблем да засече с глава и да вкара между краката на вратаря Кевин Мюлер.

Това сякаш подсказваше за спокоен мач за баварците, но не последва нищо подобно. На практика в ответната атака Себастиен Грийсбек се устреми напред в много опасна атака на Хайденхайм. Никлас Зюле го спря с груб шпагат и получи жълт картон от съдията Гуидо Винкман. Само че явно бе посъветван от своите колеги да се възползва от системата за видео асистент. И именно VAR накара Винкман да промени решението си и този път да вдигне директен червен картон на Зюле.

Численият аванс явно даде кураж на гостите, които моментално се втрнаха в атаки. Нико Ковач много скоро вкара в игра Жером Боатенг на мястото на Франк Рибери, за да покрие липсата на Зюле. Това обаче не доведе до особен успех в следващите минути. 2 по-късно Роберт Андрих открадна топката от краката на Хамес Родригес, след което Никола Доведан прати топката надясно към Марк Шнатерер. Той пък центрира прекрасно и намери Роберт Глацел, който с глава матира Улрайх за 1:1.

В 39-ата минута дойде и пълният обрат в полза на гостите. Те се възползваха отлично от оставените празни пространства в отбраната на Байерн. С малко шанс Себастиан Грийсбек успя да преодолее Рафиня, след което продължи надясно към връхлитащия Шнатерер. Той пък с коварен диагонален изстрел бе точен за 2:1.

На почивката Нико Ковач реши да вземе мерки и използва останалите си две смени като включи в игра Роберт Левандовски и Кингсли Коман на местата на Хамес Родригес и Рафиня.

А тези промени явно доведоха до нужния ефект, защото още до 56-ата минута баварците, макар и с 10 души, отново поведоха в резултата. 

Изравняването дойде в 53-ата минута след фамозно изпълнение на капитана в този двубой Томас Мюлер. След хубава атака Роберт Левандовски действа хитро и от границата на наказателното поле с глава подаде към Мюлер. Той пък разчете перфектно ситуацията и обръщайки се към вратата засече с воле за 2:2.

Третият гол падна две минути по-късно след прекрасна комбинация. В основата ѝ бе Серж Гнабри, който направи страхотен пробив в полето на съперника, след което подаде наляво към Мюлер. Той бе оставен сам и стреля покрай плонжиралите тела на бранителите в бяло. Левандовски пък действа съобразително и с шпагат вкара топката в опразнената врата.

В 65-ата минута пък Серж Гнабри бе точен за 4:2. Кимих центрира от корнер, на близката греда Матс Хумелс отклони с глава към Гнабри, който на далечната нямаше проблем да засече от непосредствена близост. Така спокойствието отново се настани сред хората на "Алианц Арена".

Хайденхайм обаче нямаше намерение да приключва шоуто. В 74-ата минута Роберт Глацел вкара отново, след като при една от малкото атаки на тима през второто полувреме стреля между Боатенг и Кимих и насочи топката отлично в ъгъла, за да вкара трети гол за Хайденхайм - 4:3.

А след още 180 секунди таблото на "Алианц Арена" показваше две четворки. Хумелс извърши нарушение в наказателното поле, а при отсъдения 11-метров удар Глацел стреля в средата на вратата и излъга Улрайх, за да оформи своя хеттрик.

Домакините отново се втурнаха в атака и все пак стигнаха до победен гол в редовното време. Той падна след точно изпълнение от дузпа на Левандовски. Тя бе отсъдена след центриране на Мюлер, при което Левандовски овладя на гърди, а Марнон Буш нескопосано игра с ръка.

Така след невероятната драма Байерн все пак стигна до топ 4 на турнира, където се присъединява към Хамбургер ШФ и РБ Лайпциг. Четвъртият полуфиналист ще бъде определен от двубоя между Шалке и Вердер Бремен.