Фрайбург и Фортуна Дюселдорф не излъчха победител в мача помежду си от 32-ия кръг на Бундеслигата на "Шварцвалд Щадион", но тази развръзка определено е по вкуса и на двата тима. Причината е, че с нея подобриха постиженията си. 

За домакините равенството 1:1 означаваше край на серията от четири поредни поражения, която за малко да застраши мястото им в елита. За гостите пък то донесе 41-та им точка в актива, с което подобриха най-доброто си постижение в Бундеслигата по този показател. 

Винченцо Грифо от дузпа откри в самото начало за Фрайбург, но младият поляк Давид Ковнацки, чието име преди време беше спрягано за преминаване в Лудогорец, изравни още преди почивката. Малко след нея Яник Хаберер от състава на домакинтие беше изгонен за втори жълт картон, но това не повлия на крайния резултат. 

Мачът започна по перфектен начин за Фрайбург. Още в 9-та минута тимът получи леко пресилена дузпа за нарушение срещу Винченцо Грифо, което предизвика редица протести от играчите от Дюселдорф, но реферът беше непреклонен - дузпа. От 11-те метра потърпевшият беше безпощаден и откри резултата. 

Но гостите успяха да изравнят не много по-късно. В 31-та минута Кевин Щьогер със страхотен пас намери Давид Ковнацки на скорост в полето на противника. Полякът напредна и въпреки сравнително малкия ъгъл, отправи бомбен шут в близкия ъгъл на вратаря, топката рикошира в горната греда и тупна зад голлинията за 1:1. 

При този резултат дойде и почивката. Веднага след нея Яник Хаберер получи втори жълт картон за нарушение срещу Адам Бодзек, но повторенията показаха, че може би това решение на съдията е било пресилено. В крайна сметка той не го промени и домакините доиграха мача с човек по-малко. 

Но това не повлия по никакъв начин на крайния резултат и двата тима останаха с по точка. След тази развръзка Фортуна остава на 10-та позиция вече с историческите за себе си 41 точки и доиграва сезона за престиж. Фрайбург вече е с 31 точки на 13-то място, но до края на сезона също няма за какво да играе и само ще обиграва състава си за следващата кампания.