Борусия Дортмунд отново скъси разликата с лидера Байерн Мюнхен на 1 точка след усех като гост над Фрайбург с 4:0 в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата. Воденият от Люсиен Фавр тим натрупа 69 точки на второто място във временното класиране, а Байерн е със 70.

Тимът на Фрайбург пък е 13-и в подреждането в Германия с 32 точки. Фрайбург допусна трето поредно поражение и ощо пети мач без победа в шампионата.

Борусия Дортмунд успя да открие рано резултата. Марко Ройс пусна отличен пас към Джейдън Санчо и в 12-ата минута той откри за 1:0 в полза на гостите.

Аксел Витсел получи добър пас в атака за Борусия в 20-ата минута и отправи удар от обещаваща позиция, но защитник застана на пътя на топката.

Винченцо Грифо пропусна изгодна възможност за Фрайбург 4 минути по-късно, пращайки топката над вратата.

Скоро след почивката тимът от Дортмунд увеличи преднината си. Марко Ройс бе изведен чудесно в предни позиции и преодоля вратаря на домакините в 54-ата минута за 2:0.

Флориан Найдерлехнер пропусна добър шанс за Фрайбург в 58-ата, а същото направи и Лука Валдшмит в 71-ата минута.

Марио Гьотце обаче не сгреши за Борусия в 79-ата минута след асистенция на Марко Ройс и реализира за 3:0.

В 85-ата гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Влезлият като резерва на мястото на Гьотце пет минути по-рано Пако Алаксер бе точен итака в 87-ата оформи крайното 4:0 за Борусия Дортмунд.