Тимът на Байер Леверкузен продължава да се радва на добър футбол през пролетта на 2019-а. „Аспирините” записаха трета поредна победа в Бундеслигата, надвивайки Фортуна Дюселдорф с 2:0 в последен мач от 22-ия кръг на първенството. Кай Хавертц даде аванс за домакините с гол в 18-ата минута, а Леон Бейли удвои в 66-а минута. Успехът изкачи Байер до петото място, като отборът вече е с 36 точки. Фортуна пък остава 12-и с 25 точки. По този начин Байер придържа разликата от пет точки зад четвъртия РБ Лайпциг.

Още в третата минута обаче тимът от Дюселдорф можеше да открие резултата на „БайАрена”, но удар на Кенан Караман с глава премина край десния страничен стълб на Лукаш Храдецки.

В 18-ата минута Байер вече водеше в резултата. Воденият от Петер Бош отбор създаде многоходова комбинация, а Кевин Фоланд центрира отдясно за Хавертц. Младокът показа перфектен тайминг и засече топката за 1:0. Четири минути по-късно Маркус Зютнер стреля от пряк свободен удар, но ударът му прелетя на сантиметри край вратата на Храдецки.

В края на първата част пък Фоланд изпусна добър шанс да удвои актива на „червено-черните”. Нападателят получи прецизно центриране и насочи топката с глава, но тя прелетя на милиметри над напречния стълб зад Ярослав Дробни.

Второто полувреме Байер бе по-активният тим, като в 57-ата минута Дробни трябваше да показва рефлекса си, за да отрази удар на Лукас Аларио. Все пак в 66-ата минута Байер удвои своя аванс. Митчел Вайзер отправи силен удар отдясно, но Дробни изби, но слабо. Топката стигна до Бейли, който в опразнената врата не можеше да сбърка – 2:0.

До края на срещата домакините продължиха да владеят значително повече топката, а опасни ситуации пред двете врати нямаше. В идния кръг Леверкузен ще пътува до Дортмунд, за да гостува на лидера Борусия, а Фортуна приема закъсали Нюрнберг.