Отборите на Брест и Лион не се победиха и завършиха при резултат 2:2. Гостите на два пъти повеждоха, но в крайна сметка не успяха да задържат преднината си.   

Първата по-интересна ситуация беше и голът, с който гостите излязоха напред в резултата. Муса Дембеле засече една центрирана топка и завърши с изстрел в долния ляв ъгъл на Готие Ларсоньор – 1:0.

Само минута по-късно домакините успяха да изравнят чрез Йоан Кор. Той получи топката пред наказателното поле и с мощен удар не остави шансове на Антони Лопес.

В 35-та минута Лион бяха близо до втори гол, но Бертранд Траоре нацели гредата. Той успя да достигне до едно центриране от крилото и стреля с глава от точката за дузпа, но топката не пожела да влезе и се отби от дясната греда.

В 67-ата минута Пол Ласне стреля от воле от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

Две минути по-късно гостите излязоха за втори път напред в резултата. Гнали Корне направи страхотен индивидуален рейд и с удар от наказателното поле намери долния ляв ъгъл на вратата.

В 77-ата минута гостите можеха да вкарат и трети гол. Мемфис Депай стреля от движение, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

Пет минути преди края на срещата Брест успяха да изравнят за втори път. Жулиен Фосюрие намери Йоан Кор, който стреля точно в  долния десен ъгъл.

В добавено време Александър Менди можеше да донесе победата на Брест, но изстрелът му от близко разстояние мина далеч от вратата.

Така Брест събира актив от 8 точки и се изкачва до 13-ото място. Лион са десети с девет. В следващия кръг Брест гостуват на Монако, докато „хлапетата“ приемат Нант.

Ето всички резултати от Франция тази вечер:

Амиен – Бордо 1:3

Нант – Рен 1:0

Лил – Страсбург 2:0

Монпелие – Ним 1:0

Сент-Етиен – Метц 0:1

Брест – Олимпик Лион 2:2

Тулуза – Анже 0:2

ПСЖ – Реймс 0:2