Монако записа първата си победа за сезона, след като надигра Ница с 3:1. Над всички в мача беше Александър Головин, който отбеляза два гола и направи асистенция за третия на Уисам Бен Йедер. Патрик Бърнър вкара единственото попадение за състава на Патрик Виера.

Още в първата минута Бенжамен Лекомт трябваше да се намесва след изстрел на Алексис Клод Норис, който засече топката, но вратарят на домакините изби в ъглов удар.

В 15-ата минута Адриен Тамазе Аутса получи пас в наказателното поле с гръб към вратата, след което се обърна и стреля, но топката премина над напречната греда.

Десет минути по-късно Монако създаде първата си голова ситуация. Жил Диаш получи топката на границата на наказателното поле и отправи мощен изстрел, но топката се отби от дясната греда.

В 29-та минута домакините поведоха. Александър Головин беше най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на Ница и промуши топката в горния десен ъгъл за 1:0.

Само две минути по-късно „монегаските“ отбелязаха втори гол чрез Ислам Слимани, който намери отлично топката от движение и отбеляза, но голът не беше зачетен заради засада след проверка с ВАР. Оказа се, че при подаването на Желсон Мартинс към Слимани, португалецът е бил в положение на засада.

В началото на втората част гостите изравниха. След разбъркване в наказателното поле на Монако топката стигна до Патрик Бърнър и с изстрел в горния ляв ъгъл на вратата не остави шансове на Лекомт – 1:1 в 54-ата минута.

Гостите имаха претенции за дузпа шест минути по-късно, след като Адам Унас се свлече в наказателното поле, но след проверка със системата за видео-повторения съдията Микаел Льосаж прецени, че няма основание да даде наказателен удар.

Така се стигна до 74-ата минута, когато хората на Леонардо Жардим поведоха отново. Ислам Слимани намери Головин с хубав пас и той с чудесен изстрел от наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на Валтер Бенитес.

Шест минути по-късно бе оформен и крайният резултат. Головин даде успореден пас към Уисам Бен Йедер в наказателното поле и след това французинът прониза Бенитес за трети път тази вечер.

Така Монако се поздрави с първи три точки за сезона и събира актив от шест точки и изплува над зоната на изпадащите. Ница пък остават четвърти с 12 пункта. В следващия кръг футболистите на Леонардо Жардим приемат у дома новака Брест, докато тези на Патрик Виера домакинстват на Лил.