Вече бившият селекционер на Франция Раймон Доменек даде днес своята версия за проблемите в националния отбор, и позорното отпадане на тима от Мондиал 2010. Най-интересното е, че Доменек за пореден път намери друг виновник за кризата и сега това е френският спортен всекидневник „Л`Екип”. Според специалиста, първата страница на изданието след скандала с Никола Анелка, при който нападателят бе изгонен от лагера на отбора в ЮАР, е причинила всичките проблеми. Вестникът, разкрил за раздора между Анелка и Доменек, и публикувал обидите на футболиста по адрес на треньора, е в основата на всичко зло, случило се с „петлите”, смята наставникът.

Раймон Доменек говори пред Парламента на Франция при закрити врати, заедно със също бившия вече шеф на футболната федерация Жан-Пиер Ескалет. Разказаното от двамата официално не бе разкрито, но Лионел Тарди, от управляващата партия, разкри в своя Twitter, че „Доменек е обвинил Л`Екип, че с писанията си е предизвикала краха”.

Информацията е достигнала до изданието посредством вътрешен човек, бяха убедени всички в състава на Франция, но така и не стана ясно кой е той.

По време на показанията, продължили близо два часа, Доменек даде обяснение и защо не е поздравил треньора на ЮАР Карлос Алберто Парейра след мача между двата отбора. Отново Лионел Тарди разкрива, че Доменек е реагирал така, заради неуважителните коментари на Парейра след баража между Франция и Ейре и голът след игра с ръка на Тиери Анри.

Доста от политиците, изслушали Доменек и Ескалет, обявиха, че и двамата са били „малко тъжни”, и в крайна сметка не са изяснили нищо конкретно, което се е случило в ЮАР.