Селекционерът на Франция Раймон Доменек бил на път да си тръгне още по средата на трагичното участие на тима му на Мондиал 2010. Провалът на „петлите” бе предшестван от лавина от негативизъм към националния треньор, а след като тимът се прибра в Европа, разкритията за скандали в лагера не спират.

Нещата били пред пълен разпад още на почивката на втория мач от група А на Мондиала. При 0:0 срещу Мексико, в съблекалнята е имало скандал между Доменек и Никола Анелка. Впоследствие Анелка бе изпратен у дома, а съотборниците му в знак на протест отказаха да тренират.

В този момент Доменек бил решил да напусне поста си, и дори започнал да си събира багажа. Треньорът на вратарите Бруно Мартини избухнал в сълзи, когато научил за това, но не успял да убеди Доменек да си промени мнението. Това обаче сторил Джибрил Сисе, който се извинил от името на отбора, и в крайна сметка склонил наставника да остане.

В сряда Доменек ще се изправи пред френския парламент, за да представи своята версия за случилото се в Южна Африка. Президентът Никола Саркози изиска повече информация, за да прецени с какво може страната да помогне на футболния тим да се съвземе от шока.