Нападателят Никола Анелка призна за „бурна дискусия със селекционера”, прие своето изгонване от френския национален отбор по футбол, но заяви, че думите, приписани му в днешния брой на спортния всекидневник „Екип” по адрес на Раймон Доменек, не са негови. Това Никола Анелка направи днес в ексклузивно интервю за всекидневника „Франс-соар", което веднага се появи в сайта на вестника.

„Искам да уточня, че думите, които се появиха в пресата, не са моите думи", каза Анелка.

„Аз имах бурна дискусия със селекционера, но тя стана в съблекалнята, между треньора и мен, пред моите съотборници и щаба”, продължи Анелка. „Това никога не е излизало извън съблекалнята”.

„Моята цел никога не е била да дестабилизирам отбора на Франция - една институция, която уважавам, заяви Анелка. Приемам своето изгонване от отбора и желая успех на сините в мача с Република Южна Африка”.

Големият френски спортен вестник „Екип” пише в днешния си брой, цитиран от агенция Франс прес, че на почивката на мача Франция - Мексико селекционерът Раймон Доменек е дал тактически указания за позицията на игра на нападателя Никола Анелка. Нападателят Анелка е казал на селекционера Доменек: „Va te faire enculer, sale fils de pute” („Ходи да се шибаш в г...за, мръсен син на проститутка”)