Скандалите във френския национален отбор продължават с пълна сила, като днес ситуацията излезе извън контрол. Тренировката на отбора бе прекъсната след разправия между капитана Патрис Евра и кондиционния треньор Робер Дюверн, а водачът на тима Жан-Луи Валантен подаде оставка.

Тренировката на петлите бе открита за фенове и медии, но в нейното начало обстановката се нажежи, след като Евра и Дюверн се скараха на терена.

Селекционерът Раймон Доменек се намеси и опита да разтърве двамата, след което Дюверн хвърли акредитацията си на земята и напусна. След случката играчите се отправиха към автобуса си и отказаха да тренират.

„Те не искат да тренират, това е скандално. Това е скандално за френския народ, за младежите, които дойдоха да наблюдават тренировката. Подавам оставка, напускам федерацията. Няма какво повече да правя тук. Връщам се в Париж”, каза директорът на състава Жан-Луи Валантен.

Това е поредният скандал във френския отбор след напускането на нападателя Никола Анелка, който обиди селекционера Доменек, а разправията намери място на първата страница на вестник „Екип”.

Това накара Патрис Евра да каже, че в съблекалнята на Франция има предател. Запитан от репортерите, дали той е предателят, Валантен отговори категорично: „Не, не, не”.

Звездата на французите Франк Рибери пък обяви, че няма да миряса, докато не разбере, кой е изнесъл информацията от кухнята на тима.