Бившият френски национал и бивш футболист на Пари Сен Жермен Даниел Браво забърка расистки скандал в ефира на beIN Sports, докато коментираше мача между Страсбург и Реймс. При гола на Нуно да Коща от състава на елзасците той направи непремерения коментар: "Не е зле като за чернокож". 

Още по време на мача, телевизията беше атакувана от активисти на организации за защита правата на малцинствата, които определиха Браво за расист. Това наложи светкавична реакция от телевизията, която публикува специално извинение. 

"Нашата телевизия, както и Даниел Браво, който беше ангажиран като анализатор и коментатор за мача между Страсбург и Реймс, се извиняват за изказване по време на излъчването на двубоя. Това изказване е шокиращо и е напълно противоположно на ценностите, които изповядваме в нашата редакция и в ефира на нашите предавания изобщо."

"beIN Sports се обявява категорично срещу проявата на всякаква форма на дискриминация, особено на расизъм и промотира равенство, уважение и расово разнообразие във всичките си предавания", написаха в позицията си от телевизията. 

Самият Даниел Браво пък отиде лично да се извини на Нуно да Коща за думите си и позира на снимка с него след мача. Футболистът прие извиненията на бившия френски национал и обяви, че е получил уверение, че думите му са следствие на преумора и злополучен опит за шега, а не на расистка основа.