Мениджърът на Челси Маурицио Сари изрази мнение, че са нужни правила, позволяващи прекъсването на футболните мачове за 10 минути при първи прояви на расизъм.  

Повод за коментара на специалиста стана случилото се по време на евроквалификацията между Черна гора и Англия в Подгорица. Както е известно, играчът на „сините“ Калън Хъдсън-Одой и Дани Роуз станаха обект на расистки обиди от страна на местни фенове.

Самият Сари призна, че не е разговарял с възпитаника си на тази тема и бе откровен, че не обича да води такива разговори, тъй като решението на проблема не е в неговата власт, но се застъпи за позицията, че са нужни правила, позволяващи спирането на футболната среща при прояви на расизъм и ксенофобия.  

„Не, все още не сме говорили с Хъдсън-Одой за инцидента в Черна гора. Аз бе обичам да обсъждам тези неща, защото за съжаление не мога да реша проблема“, започна Сари.

„Във всяка страна има глупави хора. Така че, това е голям проблем. Мисля, че имаме нужда от нещо различно. Може би е правилно да спираме мачовете за 10 минути при първите наченки на такива прояви“, обясни специалистът.

УЕФА разследва Черна гора и може да има тежко наказание

„Мисля, че се нуждаем е се от правила. Правила за Висшата лига, но и за всички останали футболни шампионати. Правила, които да установят спиране на срещата в такива случаи“.

„Гледах около 20 минути от мача на Англия с Черна гора. Имах 14 национала в различните гарнитури и нямаше как да проследя 20 мача.  Гледах 20-25 минути от срещата на Англия в Подгорица и Калъм не стартира добре в първите 20 минути. Той се чувства най-добре отляво. Познавам го и знам, че е така“, каза още Сари.